Spelutvecklaren Microgaming har gjort det igen. De har skapat en spännande och intressant slot med filmtema, och denna gång är det Batman som har huvudrollen. The Dark Knight Rises Slot kom ut på marknaden år 2013 och som sagt baserad på en av de nyare filmerna om Batman, nämligen The Dark Knight Rises. Den här sloten har fått många vinstlinjer och en del roliga och annorlunda bonusfunktioner. Du får återigen träffa de spännande karaktärerna från filmen så som Batman själv, Catwoman, Miranda Tate och sist men inte minst den skrämmande Bane. Bane har fått en speciell funktion i spelet där han gärna vill utmana Batman när du minst anar det. Det gäller att se upp för vad han kan hitta på.

Om du gillar filmerna som utspelar sig i Gotham City så kommer du inte att bli besviken på The Dark Knight Rises Slot. Det är som att du kastas direkt in i filmens handling och du kommer verkligen att känna igen dig. Du kommer att få uppleva lite kortare filmsekvenser från filmen där du får träffa dina favoritkaraktärer. Atmosfären i spelet är precis vad du kan förvänta dig av ett Batmanbaserat spel – mörkt och mystiskt med faror som lurar bakom varje hörn. Vinstchanserna är många i The Dark Knight Rises Slot och varken ljudet eller grafiken går att klaga på. Detta är ett spel som är skickligt gjort och som kommer att få dig att vilja spela vidare ytterligare en runda.

Vinstlinjer och insatser

The Dark Knight Rises Slot har ett klassiskt upplägg med tre rader och fem hjul. Dessa bildar tillsammans hela 243 olika sätt att vinna på, vilket är helt otroligt många! Högsta möjliga insats ligger på 0,05 euro och den lägsta på 0,01 euro, vilket känns lite lågt men på grund av antalet vinstlinjer så kan man faktiskt förstå det. Maxvinsten i spelet ligger på 1 780 000 mynt – det är inte fy skam! RTP: n i The Dark Knight Rises Slot ligger på 96,41 %, och det känns rimligt och bra. Huvudsymbolerna i The Dark Knight Rises Slot är Batman, Bane, Cat Woman, John Blake, Miranda Tate och Commissioner Gordon och de lägre symbolerna är de vanliga kortlekssymbolerna J, Q, K och A

Tema och grafik

Temat i spelet är som sagt baserat på The Dark Knight Rises och består av samma stämning som i filmen, mörk och obehaglig men ändå vacker. Grafiken är bra gjord och instämmer väl med Batmantemat. Du får då och då njuta av lite klassiska filmklipp från filmen, vilket förhöjer hela nöjet med att spela den här sloten. Musiken och ljudet i spelet är även det taget från filmen och ger precis den rätta känslan av att något spännande är på gång. Spelet är dock inte bara animerat utan många symboler består av riktiga bilder från filmen. En av de få gånger som det är animerat är när Batman och Bane ska slåss med varandra i en av bonusfunktionerna i spelet.

Bonusfunktioner i The Dark Knight Rises Slot

The Dark Knight Rises Slot är fullt med bonusfunktioner va olika slag. Det finns wilds, free spins och multiplikator i spelet. Wild-symbolen är lite festlig och något spöklik. Den består av en flock animerade fladdermöss som flyger ur sin ruta ut på din skärm. Om du får en wild-symbol på hjul nummer tre så kommer den att expandera över hela det hjulet och ersätta alla standardsymboler för att ge dig bättre vinstchanser. En av de roligare bonusfunktionerna är när Batman och Bane slumpmässigt börjar att slåss med varandra. Ju fler slag och sparkar som de får in, desto fler free spins får du som spelar. I den här funktionen är även multiplikatorn aktiverad för att göra det hela extra spännande.

Positivt med The Dark Knight Rises Slot

Det mest positiva med The Dark Knight Rises Slot är de många vinstlinjerna och bonusfunktionerna. RTP:n är dessutom relativt hög på 96,41 %. Det är även mycket positivt med den snygga grafiken och den stämningshöjande musiken som gör att du sitter på helspänn.

Negativt med The Dark Knight Rises Slot

Insatsnivåerna är ganska låga i The Dark Knight Rises Slot, vilket känns lite tråkigt. Dock kan man förstå detta eftersom det finns 243 vinstlinjer.

Sammanfattning

Du som är ett riktigt fan av Batman och Gotham City ska ta chansen och spela The Dark Knight Rises Slot. Microgaming vet vad de håller på med och har verkligen lyckats med det här spelet. Detta är en utsökt kombination av bra vinstchanser, spännande tema och snygg grafik. Musiken är dessutom riktigt bra och stämningsfull och hör ihop med Batmans riskfyllda äventyr ute i Gotham City. Bonusfunktionerna är ganska roliga och gör att du blir mer engagerad i själva spelet. Dessutom får du träffa på alla dina favoritkaraktärer igen i och med att flera av dem finns med som symboler i spelet. The Dark Knight Rises Slot passar perfekt till en skum svensk höstkväll, när mörkret börjar falla på.