Evolution är en spännande slot från NetEnt där du ger dig iväg på en resa igenom evolutionen. NetEnt är ett välkänt namn när det kommer till slots på nätet som fortsätter att pumpa ut nya titlar. Likt många andra spel från företaget så har de lagt stor fokus på grafiken och animeringarna i spelet som får spelautomaten att minst sagt sticka ut från mängden. I Evolution använder du dig av fem hjul och tre rader när du försöker få vinnande kombinationer på någon av de aktiva vinstlinjerna. Till din hjälp har du två vinstgivande specialsymboler. Evolution har en RTP på 96,3  % som är en acceptabel siffra när du ska fatta ett beslut om vilken spelautomat du ska spela.

Spelet har en bra struktur med tydlig information som du kan ta del av för att lära dig om allt spelautomaten har att erbjuda. Evolution är inte bara en fröjd för ögat, utan erbjuder dessutom ett stort innehåll. Sloten är fullpackad med funktioner som höjer både din spelupplevelse och dina vinstchanser. NetEnt har lyckats bra med att skapa en komplett slot som snabbt vuxit till en av de populäraste spelautomaterna på marknaden. Spelet finns att spela på casinon runt om på nätet med spel från NetEnt och fungerar även att spela direkt i dina mobila enheter. Vill du veta ännu mer så bör du läsa vidare för att ta reda på vad det är som gör spelautomaten så unik.

Insatser och vinstlinjer

I Evolution använder du dig av 25 fasta vinstlinjer. Alla vinstlinjer är aktiva under varje snurr och du vinner genom att få matchande symboler. Spelautomaten spelas med fem hjul och tre rader. Innan du ger dig iväg på denna resa kan du ställa in vilken nivå du ska spela på. Myntets värde justeras med pilarna vid “coin value” och stäcker sig från 0,01 till 0,50. Du justerar antalet mynt som ska spelas på varje vinstlinje med hjälp av pilarna vid “bet level” där du kan välja mellan ett till tio mynt per vinstlinje. Spelet har även funktionerna “max bet” för högsta möjliga satsning och “auto spin” där du ställer in ett antal spel som körs i en följd per automatik.

Tema och grafik

Spelet inleds med ett kort intro där du följer med långt ner under vattenytan. Temat i spelet kretsar kring evolutionen. Bakgrunden är aningen suddig där skärmen är placerad under vattenytan och du kan se hur några få solstrålar lyckas ta sig ner till djupet som även har en rörlig animation som följer vågorna. Hjulen har också rörliga animationer som får spelet att kännas mer levande. Bland symbolerna hittar du olika organismer kopplade till evolutionen samt siffror som är placerade inne i bubblor. Spelet har ljudeffekter och musik som spelas hela tiden och hjälper till att skapa en viss mystik som spelet kretsar kring. När hjulen startar så hörs ett klickade ljud följt av ljudeffekter som påminner om vatten i rörelse.

Bonusfunktioner i Evolution

För att du ska kunna vinna i spelet gäller det att få matchande symboler från höger till vänster på någon av vinstlinjerna. Wild-symbolen, som föreställer ordet “wild” skrivet i text, fungerar som substitut till alla övriga symboler, förutom scatter-symbolen. Spelets wild-symbol finns på hjul två, tre, fyra och fem under basspelet och gratissnurren. Scatter-symbolen dyker upp i form av texten “Free spin” och finns på alla hjul under huvudspelet. Lyckas du landa tre eller fler scatter-symboler så startas free spins-läget. Varje gång du får en vinnande kombination under dessa free spins förvandlas din vinst till en symbol med högre värde, allteftersom att evolutionen fortskrider. Antalet free spins baseras på antalet scatter-symboler som du fick fram när du låste upp dina gratissnurr. Du kan högst få 20 gratissnurr.

Positivt med Evolution

Evolution har en otroligt snygg grafik med välgjorda och rörliga animationer som höjer spelupplevelsen. Musiken som spelas i bakgrunden skapar en viss mystik som bidrar till en stämningsfull spelstund. Spelautomaten har både wild- och scatter-symboler som ökar dina chanser att vinna.

Negativt med Evolution

Evolution har inget bonusspel. Musiken i bakgrunder kan bli lite tråkig efter ett tag. Spelautomaten har mörka färger vilket kanske inte passar alla spelare.

Sammanfattning

Evolution är en slot från spelutvecklarna NetEnt som sedan tidigare ligger bakom flera populära titlar. I denna spelautomat använder du dig av 5 hjul och 25 fasta vinstlinjer. Temat kretsar kring evolutionen och utspelar sig under vattenytan. Grafiken är välgjord med snygga rörliga animationer som höjer spelupplevelsen. Musiken i bakgrunden tillsammans med ljudeffekterna skapar en bra helhet. Spelet har både wilds och scatter-symboler som ökar dina chanser till vinst. Tre eller flera scatter-symboler resulterar i free spins där dina vinster även förvandlas till högre symboler. Du kan ställa in värdet på dina mynt samt antalet mynt som ska spelas på varje vinstlinje innan du startar. Detta är för dig som gillar spännande och välgjorda slots. Missa inte Evolution slot!