Har du någon gång funderat på hur det är att vara svinrik? Nu har du äntligen chansen att se hur det är – bokstavligt talat. I slotmaskinen Piggy Riches från den svenska speltillverkaren NetEnt, får du hälsa på hos den förmögna familjen Gris. Ta hjälp av familjemedlemmarna för att själv uppnå samma rikedomar, och bygg upp drömmar om att en gång bo i samma lyx och flärd som de gör. Lyxpälsar, sedelbuntar och juveler kommer att fylla upp spelplanen som spelsymboler för att du ska känna dig som hemma. Glöm inte att även ta en titt i bakgrunden för att se den lyxiga herrgård som familjen har byggt upp för att matcha sin magnifika livsstil. Här bjuds du på underhållning och stereotypisk humor.

I Piggy Riches får du uppleva allt som en klassisk slotmaskin har att erbjuda, och du behöver inte gå genom någon komplicerad introduktion för att förstå hur allt fungerar. Allt är uppbyggt på ett väldigt simpelt sätt, samtidigt som extrafunktionerna hjälper till att lyfta dina vinster till högre nivåer. Spela, skratta och njut tillsammans med den underhållande familjen Gris medan du ser hur storvinsterna trillar in på kontot snabbare än du hinner blinka. Det är inte konstigt att just den här slotmaskinen är en av favoriterna bland svenska spelare. Det är självklart även positivt att free spin-funktionen erbjuder en extra överraskning i form av en multiplikator. Det betyder att alla dina vinster kan multipliceras upp till sex gånger originalvärdet.

Vinstlinjer och insatser

I Piggy Riches spelar du på en spelplan med 5 hjul och 3 linjer, vilket ger 15 fasta vinstlinjer för dig att pricka in vinnande kombinationer på. Spelet har en minsta insats på 1,50 kronor, vilket passar bra om du gillar att spela med lägre summor. Du kan dock även ställa in 10 olika nivåer, vilket lyfter upp insatsen till hela 750 kronor per spinn. Spelet har en utbetalningsprocent på 96,38 %, vilket ligger i standardnivå med vad spelautomater av den här typen brukar ha. Du kan dock räkna med att få in lite högre utbetalningar än vanligt om du lyckas få tre scatter-symboler och därmed startar free spin-funktionen. Det är där de stora pengarna ligger och väntar på dig.

Tema och grafik

Temat är väldigt lätt att förstå sig på. Den tecknade familjen Gris bjuder in dig till sitt fabulösa hem, där du får ta del av deras rikedomar och kanske även du bli lika rik. Grafiken är humoristisk och färgglad, men inte särskilt avancerad. Du ser de vanliga kortsymbolerna på spelplanen, tillsammans med högbetalande symboler som består av saker kopplade till familjens lyxiga liv, som sedlar, kreditkort och guldmynt. Fru Gris fungerar som scatter-symbol, och är den som startar free spin-funktionen. Ljudet i spelet är, precis som själva grafiken, rik på detaljer och anpassad till temat. Du har dessutom spännande ljudeffekter som dyker upp när wild-symbolerna landar på spelplanen och väntar på att omvandlas till någon av de andra symbolerna.

Bonusar och funktioner

Det här är en väldigt enkel slotmaskin som främst består av basspelet. Du kommer inte att kastas in i någon bonusvärld, utan det du jagar är antingen wild-symboler eller scatter-symboler för att få möjlighet till så stor vinst som möjligt. Wild-symbolen består av Herr Gris, med sin guldkäpp i handen. Förutom att ersätta alla symboler, med undantag för scatter-symbolen, kommer du även att få alla vinster tredubblade när vinstlinjen innehåller en wild-symbol. Den som representerar scatter-symbolen är Fru Gris, som med sin fantastiska pälskrage visar vägen till free spin-funktionen. När du spelar dina free spins så finns där även en multiplikator inbyggd som kan ge dig upp till sex gånger pengarna. Det betyder att med maximal multiplikator, kommer alla vinstlinjer som innehåller wild-symboler att ge dig 18 gånger pengarna.

Positivt med sloten

Multiplikatorn i free spin-funktionen gör att du, i kombination med minst en wild-symbol, kan vinna upp till 18x originalvinsten. Spelet är snabbt och innehåller inga bonusfunktioner som pausar eller avbryter spelets gång. Spelet är detaljrikt och en fröjd för ögat.

Negativt med sloten

Spelet har nu hunnit få några år på nacken, vilket gör att det inte känns särskilt modernt och spännande längre.

Sammanfattning

Om du gillar klassiska och roliga spelautomater som går snabbt är det här helt rätt sorts spel för dig. Du kommer att fastna för det humoristiska temat och den detaljrika designen, samtidigt som du hinner med många spelrundor utan att bli avbruten av bonusspel. Den roliga free spin-funktionen är extra spännande eftersom den innehåller en multiplikator. Med hjälp av wild-symbolerna kan vinsten på en vanlig vinstlinje bli hela 18x högre än vanligt, och förvandla även lågbetalande symboler till dina nya lyckoikoner. Trots att spelet har hunnit bli en av de äldre automaterna bland utbudet från NetEnt, lever det fortfarande kvar på topplistorna och räknas snarare som en klassiker. Vi ser med glädje fram emot att spela det om och om igen. Ge det en chans du med!