Dolphin Quest är en slot som kommer från utvecklarna på Microgaming, en spelleverantör som är känd för att göra bra spel av den här typen. Det är en slot som är trevlig och färgglad och som tar dig till en annorlunda värld, nämligen en som finns under vattnet. Där finns massor av olika djur, inte bara delfiner, och det är djuren som gör att du kan få vinster. Det är nämligen djuren som utgör symbolerna på de fem hjulen. Spelet ger dig möjlighet att satsa på upp till 50 justerbara vinstlinjer. Genom att välja myntvärde och antal mynt du vill satsa kan du själv välja om du vill spela försiktigt och hålla satsningarna låga, eller om du vill chansa och spela lite högre.

Layouten är färgglad och mjuk. Det uppiggande bakgrundsljudet kan göra din deppigaste dag lite gladare. Det är framför allt ett trevligt spel, men såklart har du också bra chanser att vinna. Det finns två olika typer av wild-symboler som gör att spelet blir roligare, eftersom de gör att du oftare kan få en vinst. Den ena är en vanlig wild, som kan staplas och fylla ett helt hjul. Den andra är egentligen en scatter-symbol, men fungerar också som en wild. Den kan ersätta alla andra symboler och förutom det tar den dig till bonusspelet. I bonusspelet är det free spins som gäller, du har fler vinstchanser och vinsterna multipliceras så de blir högre än i spelets vanliga läge. Här finns det gott om vinstpengar att håva in.

Vinstlinjer och insatser

Dolphin Quest har en något annorlunda uppbyggnad jämfört med andra spelautomater. Det här spelet har nämligen fem hjul och fyra rader. Antalet vinstlinjer är 50, alltså betydligt mer än du hittar på de flesta slots. Vinstlinjerna är justerbara och du väljer själv vilka du vill satsa på. För varje snurr kan du välja att satsa mellan ett och fem mynt och du kan själv ställa in hur mycket ett mynt ska vara värt i pengar. Den lägsta möjliga insatsen för spel på alla vinstlinjer är 5 kronor per snurr och högsta insatsen ligger på hela 5 000 kronor per snurr. Dolphin Quest passar därför utmärkt både för dig som satsa en låg summa per snurr såväl som för storspelaren.

Tema och grafik

Dolphin Quest utspelar sig under vattnet, vilket blir helt tydligt om du tittar på grafiken. Bakgrunden är vatten, de linjer som skiljer de olika hjulen åt är luftbubblor som stiger uppåt och alla symboler är djur som lever under ytan. Delfinerna finns såklart där, men också andra djur som till exempel sjöhästar, bläckfiskar, krabbor och sköldpaddor. Musiken som finns i bakgrunden känns som att den är hämtad från den tecknade filmen “Den lilla sjöjungfrun”. Den är lite enformig men samtidigt trevlig, på samma sätt som resten av spelet allra mest känns – just trevligt. Det är färgglatt, men inte på något överdrivet sätt. Symbolerna är rörliga animationer med intressanta detaljer. Sammantaget är det ett spel som känns mjukt, lugnt och inbjudande.

Bonusfunktioner i Dolphin Quest

Wild-symbolen utgörs av spelets logga med texten “Dolphin quest” och den kan ersätta vilken annan symbol som helst för att skapa en vinnande rad. På hjul ett, fyra och fem kan du dessutom få staplade wilds. Scatter-symbolen har texten “Scatter” tillsammans med två delfiner och kan komma på hjul två, tre och fyra. Dessa fungerar faktiskt både som wild och scatter. Förutom att den kan ersätta andra symboler och ge dig vinst kan minst tre av dessa ta dig till bonusspelet, där du har chans att få upp till 21 free spins. I bonusspelet är vinsterna högre eftersom de multipliceras, vinstchanserna är fler och eftersom det är free spins där behöver du inte ens betala något för de snurr du gör. Med andra ord är bonusspelet slotens höjdpunkt.

Positivt med Dolphin Quest

Det är ett spel som i upplägg, grafik och med musiken känns trevligt. Det är lätt att förstå hur det fungerar och kan passa många olika typer av spelare. Det går att anpassa satsningarna utifrån egna önskemål och gränser. Bonusspelet höjer spelupplevelsen.

Negativt med Dolphin Quest

Musiken bidrar till den trevliga känslan men är samtidigt ganska enformig, så det är svårt att orka med den i längden. Det kunde funnits fler specialfunktioner.

Sammanfattning

Med den här sloten har Microgaming gjort ännu ett lyckat spel. Undervattensvärlden ger spelet en bra inramning, vattnet gör att det automatiskt känns mjukt och djuren och resten av grafiken ökar den trivsamma känslan. Det är lätt att förstå hur du ska göra för att spela, så du slipper spendera tid på att sätta dig in i spelets funktioner och regler. Ett plus är att det finns så mycket som 50 olika vinstlinjer, ett annat är bonusspelet med sina free spins och möjligheter till högre vinster. Dolphin Quest är ett spel som kan passa nästan alla. Letar du efter något trevligt okomplicerat spel där du har möjlighet att satsa både högt och lågt? Då är det här spelet värt att testa.