Football Star är en slot som är skapad av den stora spelleverantören Microgaming och givetvis håller den hög kvalitet och är full av härliga funktioner. Temat är fotboll, fotboll och ännu mera fotboll. Tänk att kunna snurra på hjulen i en slot med fotbollstema och samtidigt ha chansen att kamma hem storvinsten på 105 000 mynt! Även RTP-procenten är riktigt bra med sina 96,42 procent. Du kan alltså räkna med några vinster när du snurrar på hjulen. Symbolerna är fotbollsinspirerade så klart och du hittar hela fem olika fotbollsspelare som högbetalande symboler och bland annat fotbollsskor och en domare bland de lågbetalande. Redan när du kommer in på sloten hör du bruset och hejandet från publiken som får det att kännas som att du befinner dig på en fotbollsmatch.

Vad finns det då för funktioner i Football Star? För det första finns det en wild-symbol med riktigt bra funktioner, den kan till exempel komma staplad och dessutom kan hela hjul bli wilds slumpmässigt. Det finns också ett free spins-läge där du kan få upp till 25 stycken free spins, det gäller att snurra fram 3 eller fler scatter-symboler för att aktivera gratissnurren. Dessutom finns Rolling Reels-funktionen som tar bort de vinnande symbolerna och nya faller ned, likt en lavin-funktion. Som du ser finns det gott om gratis vinstchanser också i Football Star och dessutom får du en riktigt bra spelupplevelse under tiden som du snurrar på hjulen. Läs vidare i vår slotrecension för ännu mer information om denna slot!

Vinstlinjer och insatser

Football Star erbjuder inga vinstlinjer utan istället finns det 243 vinstvägar. För att vinna måste du få in matchande symboler på tre hjul i rad men de behöver alltså inte komma på en specifik vinstlinje. Sloten har fem hjul och tre rader likt andra moderna videoslots och det är en snygg spelautomat. För att ställa in din insats väljer du myntvärde och antal mynt. Myntvärdet kan gå från 0,01 som lägst till 0,50 som högst och antal mynt väljer du mellan 1 och 10. Den minsta insatsen per snurr är 5 kronor och den högsta insatsen per snurr är 2 500 kronor. Det finns alltså stor bredd på insatsmöjligheterna vilket gör att Football Star passar många typer av spelarplånböcker.

Tema och grafik

Temat i Football Star är som namnet antyder fotboll och fotbollsstjärnor. I bakgrunden skymtar läktarna fulla av åskådare och du hör hur de hejar på som bakgrundsljud. Det känns som att du befinner dig på en fotbollsmatch när du spelar. Grafiken är enkel men välgjord och riktigt snygg. Ljudeffekterna är inte så många vid själva snurret men när en vinst kommer så följer både ljud och animationer med och de är olika beroende på vilken symbol som ger vinsten. Det är en slot som verkligen följer sitt tema fullt ut och fotbollsälskare kommer att älska denna spelautomaten! Här finns häftiga effekter, välkända ljud och dessutom chans på bra vinster också. Microgaming har gjort en riktigt bra slot på temat fotboll.

Bonusfunktioner i Football Star

Det finns som vi tidigare nämnde en del bonusfunktioner i Football Star. Det finns wilds som kan komma staplade på hjul 3, 4 och 5, samt en striking wild-funktion som gör att hjul 2,3 och 4 slumpmässigt blir vilda och ger en garanterad vinst. Wild-symbolen ersätter alla symboler förutom scattern. Scatter-symbolen kommer i form av en fotboll och den tar dig till free spins-läget om du får in 3 eller fler. 3 stycken ger 15 free spins, 4 scatters ger 20 gratissnurr och 5 stycken ger dig hela 25 free spins. Sedan finns det också rolling reels-funktionen som tar bort vinstgivande symboler och ersätter med nya. Denna funktion finns både i standardläget och free spins-läget och under free spins har den också en multiplikator upp till gånger 10.

Positivt med Football Star

Den har en rolling reels-funktion som ökar vinstchanserna. Det finns wilds som har speciella funktioner, till exempel vilda hjul. Ett generöst free spins-läge där du dessutom får multiplikatorer på efterföljande vinster. Ett härligt tema som verkligen levererar en härlig spelupplevelse och känsla.

Negativt med Football Star

Då Football Star inte har några vinstlinjer kan dessa heller ej justeras så de som gillar att spela på få vinstlinjer uppskattar nog inte det.

Sammanfattning

Football Star är en slot från Microgaming med fem hjul, tre rader och 243 vinstvägar. Du kan vinna upp till 105 000 mynt om du har turen vid din sida och RTP ligger på 96,42 procent. Temat är givetvis fotboll och allt innehåll i sloten har med fotboll att göra. Spelautomaten ger en känsla av att befinna sig på en riktig fotbollsmatch vilket är helt underbart. Dessutom bjuder sloten på free spins, rolling reels och slumpmässiga vilda hjul som kan hjälpa dig att kamma hem saftiga vinster. Microgaming har än en gång skapat en fantastisk slot och även om temat är fotboll kan den säkerligen uppskattas av personer som inte ens gillar fotboll också. Klicka här för att se var du kan hitta Football Star.