Space Wars är en spelautomat från svenska spelutvecklaren NetEnt som lanserades 2013. Temat handlar om rymden och olika rymdvarelser som slåss över en röd kristall. Spelet har förstklassig grafik, är fartfyllt, roligt och bjuder på många härliga animationer vid vinst. Din uppgift är att sända iväg rymdvarelser till ett slagfält genom att använda ett teleporteringsrör och vinna pengar. Vid varje snurr trillar det ner monster och utomjordingar och det är upp till dig att erövra den röda kristallen innan den hamnar i rymdvarelsernas händer. När du får den röda kristallen vinner du den högsta vinsten på ett spel som är hela 400 000 mynt. I Space Wars behöver du få minst tre likadana varelser i rad för att få en vinst.

Dessutom får du hjälp av en kloningskapsel där symbolerna du vunnit på klonas och skickas iväg för att kriga. Därmed får du chans att inte bara vinna igen utan du kan vinna betydligt mer än tidigare. Kloningskapseln ger spelaren hjälp till chans på de riktigt stora vinsterna. Space Wars är en okomplicerad slot med innovativa funktioner. Sloten innehåller specialfunktioner såsom wilds, stacked wilds och en re-spins-funktion som ger chansen att vinna upp till otroliga 1,7 miljoner kronor. Spelet har en uppsättning på 5 hjul, 4 rader och hela 40 fasta vinstlinjer. Det minsta belopp du kan spela för är 4 kronor och högsta insatsen är 2 000 kronor per snurr. Space Wars kan givetvis spelas på alla mobila enheter.

Vinstlinjer och insatser

Space Wars har en klassisk layout med 5 hjul, 4 rader och hela 40 fasta vinstlinjer. Fasta vinstlinjer innebär att du alltid spelar på alla 40 vinstlinjer vilket genererar större vinstchanser. Du justerar din insats genom att välja myntvärde där minsta värde är 10 öre och högsta värde är 5 kronor. Det minsta belopp du kan spela för per snurr är, som tidigare nämnt, 4 kronor och högsta insats är 2 000 kronor. Högsta vinsten ligger på hela 400 000 mynt. Men med stacked wilds och re-spinn funktionen finns det chans att vinna upp till svindlande 1,7 miljoner kronor! Återbetalningskvoten, spelets RTP, ligger på 96,8 % vilket innebär att vinstchanserna är höga. RTP är en teoretisk siffra som beräknas på en längre tids spelande och inte kort tid.

Tema och grafik

Grafiken och utformningen i Space Wars är suverän, vilket kan förväntas för ett spel från NetEnt. Spelet har förstklassig grafik och härliga animationer samt bjuder på en mängd olika animationer vid vinst. När du vinner en stor vinst kommer du att överraskas med att alla utomjordingar på hjulen försvinner och vinsten levereras med hjälp av ett UFO. Rymden är givetvis temat i detta spel med utomjordingar som är i ett intergalaktiskt krig. Fem utomjordingar försöker få tag på en röd kristall som kommer kunna ge dem makten att ta över hela världen. Bakgrunden utgörs av ett rosa rymdlandskap och i spelet finns flera olika sorters utomjordingar såsom cykloper, fiskliknande varelser och monster. Både ljudet och grafiken håller hög klass och kan ge lite Star Wars-känsla.

Space Wars bonusfunktioner

Wild-symboler kan landa på andra och fjärde hjulen och du kan få upp till fem wilds. Med lite tur kan wilds landa på bägge hjulen samtidigt. Wild-symbolen är en symbol som det står ‘wild’ på och ersätter alla andra symboler för att ge bästa möjliga vinstkombination. En av wild-symbolens funktion är stacked wilds, vilket innebär att wilds kan täcka ett helt hjul. Detta ökar vinsterna ordentligt. Varje vinst slungas av utomjordingarna in i en glasburksliknade teleportör som finns till höger. Teleportören slungar i sin tur utomjordingarna ut i rymden och en automatisk re-spin startas. Efter varje vinst får du en re-spin. Stacked wilds gör att vinstchanserna ökar rejält, och särskilt kombinerat med re-spinn funktionen. Space Wars har inga free spins utan här är det alltså re-spins som gäller istället.

Positivt med Space Wars

Space Wars har en otrolig grafik och härliga animeringar som bjuder på en underhållande och spännande spelupplevelse. Spelet har en ganska hög RTP på 96,8 %, vilket innebär att spelkassan kommer att fyllas på kontinuerligt samt att vinstchanserna är höga. Roliga och innovativa bonusfunktioner med wilds, stacked wilds och re-spins. En högsta vinst på 400 000 mynt.

Negativt med Space Wars

Med spelets förstklassiga grafik hade det varit roligt med ett interaktivt bonusspel. Tyvärr har sloten inte några scatters vilket hade varit ett plus.

Sammanfattning

Space Wars är ett väldigt snyggt och underhållande spel med mycket humor. Spelautomaten är okomplicerad och kan spelas med mycket nöje av både nya som erfarna spelare. Med en hög återbetalningskvot lovar spelet många vinstchanser vilket är mycket trevligt för dig som gillar att vinna. Dessutom kommer spelkassan att fyllas på kontinuerligt och ger därför mer speltid för pengarna. Bredden på insatsen är stor vilket innebär att storleken på spelkassan inte har någon betydelse. Space Wars har en stor högsta vinst på 400 000 mynt är lockande för dig som spelar för att vinna höga vinster. Spelautomaten bjuder på riktigt spännande och rolig underhållning och är ett spel som kan spelas för rena nöjets skull eller för den åtråvärda högsta vinsten.