Flowers en lättsam slot som faller de flesta i smaken. Du kan spela detta spel online, då det är det mer populära sättet att spela tack vare utsträckningen av internet och mobiltelefoner. De som ligger bakom Flowers är speljätten NetEnt och spelets tema är, precis som namnet avslöjar, blommor. Sloten har en uppfriskande och stark färgskala. De växter som dyker upp på spelets rullar är bland annat ett par solrosor, tulpaner och rosor. Där finns även specialsymboler som avbildas som moln och solar. Spannet för insatser och myntvärden är justerbara för att kunna passa alla typer av spelare och deras spelkassor. Fortsätt läsa denna recension för att få veta mer om sloten innan det är dags att spela på riktigt.

Det som gör detta spel kanske lite extra roligt i jämförelse med andra är exempelvis dess tema. Trots att blomstertemat i sig inte på något sätt är unikt i casinovärlden så skiljer sig denna slot från de övriga tack vare de knasigt utformade blommorna. Symbolernas grafik är relativt enkel, men de är relativt detaljrika och detta gör de intressanta. När du snurrar hjulen i jakt på vinnande symbolkombinationer har du två specialsymboler till din hjälp. Även dessa passar väl in på temat. Om du har turen att pricka in den bästa möjliga kombinationen på någon av vinstlinjerna kan du få upp till 75 000 mynt i vinst. Oavsett om du spelar med en låg eller hög insats kommer det att ge dig ett rejält tillskott i spelkassan.

Vinstlinjer och insatser

Med 30 olika vinstlinjer kan du ge dig på att det finns chans att vinna någon gång. Spelet är uppbyggt som en vanlig slot, med fem hjul och tre rader – du som är en van slotspelare kommer därför att känna igen dig. Det finns fem olika nivåer som du kan spela på. Ett mynt kan vara värt från 10 öre upp till 5 kronor. Eftersom att spelets vinstlinjer är fixerade kan du inte välja att avaktivera någon av dessa. Detta innebär att en minsta möjlig insats hamnar på tre kronor per snurr. Om du känner dig lite mer våghalsig kan du satsa max. Gör du det kostar det dig 750 kronor per omgång. Givetvis fungerar även Flowers på ett sådant sätt att högre insatser ger högre utbetalningar vid en vinnande kombination.

Tema och grafik

Det spelas alltid en ljudslinga i bakgrunden, vilket ger dig känslan av att du sitter utomhus och njuter av solen en varm sommardag. Ljudet består till största delen av fågelkvitter som faller fint i öronen. Dessutom loopar ett ljud som påminner om en lätt boll som snabbt studsar fram, vilket också passar in på det lättsamma temat. Vad gäller spelets grafik är den helt okej. Den är tilltalande men inte enastående – lite mitt emellan. Här är det snarare symbolernas utformning som roar. Vinstlinjerna är små och olikfärgade hinkar som hänger i rep. Bakgrunden är blå som en lätt och solig dag. Det är alltså inte den flashigaste av NetEnts utgåvor men det passar dig som uppskattar enkelhet och underhållande detaljer.

Bonusfunktioner i Flowers

Som tidigare nämnt finns det två stycken specialsymboler som hjälper dig att håva in vinster. Den ena är spelets wild-symbol. Den dyker upp på hjulen i form av en strålande sol med texten “wild”. Denna ersätter samtliga övriga symboler, med undantag för spelets andra specialsymbol. Den andra symbolen är spelets scatter-symbol, som utformas av ett glatt moln med texten “free spin”. Om du lyckas landa minst tre av dessa blir du tilldelad gratissnurr. När du snurrar igång dina gratissnurr kan du dessutom få en multiplikator på upp till x10. Det är alltså i detta bonusspel du kan kamma hem riktigt fina vinster. Utöver detta finns det även dubbelsymboler, vilka är värda dubbelt så mycket än om en hade fått en ensam likadan figur.

Positivt med Flowers

De olika figurerna roar ögonen för att de är intressanta att studera närmare. Lugn och behaglig ton med trevliga bakgrundsljud. Stora chanser att vinna riktigt mycket pengar i free spins-läget. Den högsta möjliga vinsten i basspelet är hela 75 000 mynt.

Negativt med Flowers

Det loopande ljudet av en “boll” som studsar fram om och om igen kan störa en aning när vinsterna dröjer.

Sammanfattning

För att knyta ihop påsen kan Flowers sammanfattas som en lättsam slot med trevlig och lugn atmosfär. Det finns inte för många bonusspel eller specialfunktioner, vilket gör att spelet passar bra om du vill av en avslappnad spelstund. Dock kan både wild- och scatter-symboler dyka upp på hjulen för att hjälpa dig nå vinnande kombinationer. Temat kretsar kring växter och stilen och ljuden förstärker detta på ett underhållande sätt. Sloten har en RTP på 96,3  % och faller därmed inom det normala i förhållande till jämförbara slots. Det breda insatsspannet gör att Flowers fungerar bra både för den som spelar med små insatser såväl för storsatsaren. Grafiken är inte den bästa vi har sett, men de knasiga detaljerna på symbolerna väger upp för detta.